#19 Gazdaságfejlesztés

Written by

Érd lassan több, mint 10000 vállalkozás működik, de az Önkormányzat részéről semmilyen megkeresés érdeklődés nem érkezett. Ha az Önkormányzat szándékában állna bevételeinek növelése, azt cska a hely válallkozk segítségével tudja megtenni. Szép, hogy jött nagyobb vállalat is, csillogott is polgármesterünk a fényében, de ezen kívül semmi (csak egy szűk 10 fős minta alapján).

Mit kellene tenni ez a Önkorményzatnak:

– A helyi vállalkozók is forráshiényosak, elérhetővé lehetne tenni a támogatási lehetőságetek érdi cégekre szabva.

– Aki növekedni szeretne, nem talál munkaerőt. Nem érnek össze a helyi munkakeresők a munkaadókkal, ebben az Önk, lehetne indukátor.

– Nincs rálátásom mennyi Önkormányzati megbízást teljesítenek helyi cégek, de ezek számának és volumenének növelése további bevételeket generálna.

– Az Önkormányzat nem ad számot a piacilag hasznosítható helyiségeiről, több ezek közül évek óta hasznosítatlanul, üresen áll, pedig több vállalkozás is nyitott lenne ezek hasznosítására.

Amíg a helyi vállalkozásokat nem segítik, addig nem lehet kifogás az, hogy "mert nincs pénz". Lenne pénz, csak vagy nem értenek hozzá, vagy nem akarnak ezzel foglalkozni. Az év vállalkozója díj nem segítség…

Javaslat: tegyenek valamit a helyi vállalkozókért, költsenek szakértőkre akik kidolgozzák a programot és utána tartság is fent. Ne jusson a klímastratégia sorsára amiből ismet nem lett semmi.

Last modified: 2024.05.15.