#86 Játszótér mellé fekvőrendőr

Written by

A Törökbálinti út felújítása során mérhetetlen mértékben megnőtt a forgalom a Folyandár út -> Alsóerdősor utca útirányon keresztül – a Fügefa utcai játszótér melletti szakaszon. Sajnos a felújítást követően egyfelől a rutin levisz ugyanúgy sokakat, másfelől a reggeli torlódásban a jelzőlámpákat elkerülni kívánók fixen erre közlekednek.

A héten baleset is történt a sarkon, ahol egyébként ittas sofőr hajtott neki nagy sebességgel villanyoszlopnak.

Sajnos az utca kiépítése sem arra lett tervezve, hogy 2 autó egymás mellett 30-al akár elhajtson egymás mellett, nem hogy a jelenlegi 5-60-as megszokott tempóval. A sebességkorlátozó táblák nem segítenek, a helyi lakók már útszűkítés céljából pakolnak ki az út két oldalára zöldhulladékos zsákokat, van aki térköveket helyez az út szélére.

A közterület felügyelet ezen lakókat vegzálja (jogosan), viszont így a feszültség folyamatosan nő.

A kontraszt mérhetetlen, főleg, hogy gyerekkoromban fel alá bringáztunk a környéken, most még autóval kihajtanom is kihívás reggelente, akkora a forgalom – és tempó. Gyalog sétálva nem egyszer majdnem elsodorták terhes feleségem.Ezért javasolom 1-2 fekvőrendőr kiépítését, mielőtt halálos baleset történne az úton, ezen kívül a környék lakó-pihenő körzetté minősíttetését (amennyiben ez még a keret kategóriájába beleférhet).

Alsóerdősor

Last modified: 2024.05.22.